لاستیکهای خودرو با گذشت زمان و استفاده مداوم، به طور طبیعی ساییده میشوند. اما گاهی اوقات، شرایط خاص رانندگی یا مشکلات فنی باعث میشود لاستیک سایی به شکل غیرعادی و ناهموار باشد. این نوع ساییدگی، عمر لاستیکها را کوتاه کرده و حتی میتواند به ساختار داخلی آنها آسیب برساند. علاوه بر این، ساییدگی لاستیکها میتواند مصرف سوخت خودرو را نیز افزایش دهد.
در این مقاله، به بررسی دلایل ساییدگی بیش از حد لاستیکها، روشهای پیشگیری از آن میپردازیم.
چه دلایلی باعث لاستیک سایی میشود؟
همانطور که وسایل نقلیه، رانندگان و عادات رانندگی با یکدیگر متفاوت هستند، همه لاستیکها نیز یکسان نیستند و میتوانند با سرعتهای بسیار متفاوتی ساییده شوند. برای مثال، لاستیکهای عملکرد بالا برای خودروهای اسپرت نسبت به لاستیکهای مسافرتی برای یک سدان خانوادگی، سریعتر ساییده میشوند. با این حال، عوامل مختلفی میتوانند باعث شوند که لاستیک زودتر از حد انتظار فرسوده شود و یا باعث ساییدگی نامنظم آن شده و صدا یا لرزش ایجاد کند. دو علت رایج فرسودگی زودرس و ساییدگی نامنظم لاستیکها، فشار باد نامناسب و تنظیم نبودن بالانس چرخ هستند.
فشار باد لاستیک خیلی کم
اگر برای مدت طولانی با فشار باد ناکافی رانندگی کنید، هر دو شانه لاستیک علائم ساییدگی را نشان خواهند داد. این اتفاق به این دلیل رخ میدهد که فشار وارد شده بر آج لاستیک به طور مساوی توزیع نمیشود. اما راه حلی وجود دارد: مطمئن شوید که فشار باد لاستیک دقیقاً درست است.
فشار باد لاستیک خیلی زیاد
اما عکس این موضوع نیز صادق است: اگر فشار باد لاستیکهای شما خیلی زیاد باشد، مرکز آج میتواند علائم ساییدگی را نشان دهد. اما باز هم راه حلی وجود دارد: مطمئن شوید که فشار باد لاستیک دقیقاً درست است.
کمک فنرهای ضعیف
اگر شیارهای لاستیک به شدت تغییر شکل دادهاند، یا اگر لاستیک در کل طول خود نواحی ساییدگی منظم دارد، احتمال زیادی وجود دارد که کمک فنرها به درستی کار نکنند. چنین آسیبی همچنین میتواند در صورتی رخ دهد که چرخ به درستی بالانس نشده باشد و اگر در لاستیکهای سیستم تعلیق یا اتصالات گوی فرمان لقی وجود داشته باشد. بنابراین، این موارد را برای رفع مشکل بررسی کنید.